Werk van leden

The Fridge

Rangeerliefhebbers opgelet.

 

The Fridge is een tentoonstellingsbaan naar Amerikaans voorbeeld met als thema “Industrial switching”. Dat wil zeggen dat het werk voornamelijk bestaat uit het rangeren met korte treinen en het bij bedrijven afleveren en ophalen van wagons.

Het decor wordt daarbij gevormd door een, in werkelijkheid niet bestaand, bedrijventerrein in de binnenstad van Phoenix, Arizona (USA).

Op dit terrein, City Creek genaamd, zijn hoofdzakelijk bedrijven gevestigd in de voedingsmiddelensector. Één van de grotere bedrijven is Arizona Cold Storage, een koelhuis dat zich toelegt op de opslag en distributie van gekoelde en diepgevroren levensmiddelen.

In de volksmond wordt dit bedrijventerrein daarom The Fridge - de koelkast - genoemd.

 

Als tijdperk is gekozen voor 1980 – dat betekent dieseltractie  - met als voorbeeld de spoorwegmaatschappijen Southern Pacific en Santa Fe.

De scenery is zelf gebouwd, soms met onderdelen van bouwkits maar ook met “ruw materiaal”. Alle locs zijn voorzien van geluidsdecoders.

 

De baan is afgerokt en voorzien van een frieslijst met ingebouwde verlichting.

De bediening vindt plaats aan de voorkant (zichtzijde) van de baan die de netto afmetingen van 0.50 x 6.00 meter heeft en bestaat uit 3 bebouwde modules van 0.50 x 1.00 meter en twee onbebouwde schaduwstations van 0.50 x 1.50 meter.

 

Email : fredycoenen apenstaartje ziggo.nl

 

Bekijk hier ons fotoalbum